Barbarescolådan

Vi lanserar en blandlåda med viner från Barbaresco. Den kan beställas med nummer 58067 i systembolagets beställningssortiment. Den innehåller:


2st Rosanna Sandri Stella Dorata 2021 (Arneis)

1st Rosanna Sandri Barbaresco Damasco 2019 (Nebbiolo)

2st Cascina Nova Barbaresco Canova 2018 (Nebbiolo)

1st Cascina Nova Barbaresco Pilone nei Rivetti 2015 (Nebbiolo)

Rosanna Sandri Stella Dorata

Frukten drar åt det vita hållet med en hel del citrusfrukter, men man kan också hitta en djupare mer mogen frukt som finns där under ytan. Den finaste och renaste syran vi stött på i en Arneis ger dig ett lång krispigt avslut.


Rosanna Sandri Barbaresco Damasco 

Småskalig produktion, endast 80 flaskor importerade till Sverige. Ljusröd frukt, hallon, röda rosor, nötter, söt lakrits. Otroligt rent, elegant med avskalad vinmakning. Vi har följt vinet under flera dagar och det levererar i alla sina skepnader. Det kan drickas nu i sin ungdom men kan med fördel sparas hur länge som helst.


Cascina Nova Barbaresco Canova

Canova 2018 levererar ett tillgängligt och fruktigt vin med klassiska nebbiolo markörer som rosor, viol, lakrits. Frukten drar mot mogna hallon, björnbär och plommon. Ett mycket bra vin att dricka nu medans man väntar in Damasco och Rivetti.


Cascina Nova Barbaresco Pilone nei Rivetti

Barbaresco Pilone nei Rivetti från vingården med samma namn speglar en "old-school" stil, aromatisk med rödbärig frukt, läder och torkade rosor med fina syror och tanniner som fungerar mycket väl som ett lagringsobjekt.