Rieslinglådan

Vi lanserar en fin blandlåda med Stefan Müllers Riesling. Den kan beställas med nummer 57884 i systembolagets beställningssortiment. 


3st Tandem Riesling 2021

2st Krettnacher Euchariesberg Kabinett 2021

1st Alte reben Spätlese Niedermenniger Sonnenberg 2021Tandem Riesling

Tandem står för en gemensam idé och en gemensam start i vingården 2013. Johanna Lapinski (sommelier) och Stefan Müller (vinmakare) står bakom. "Vår idé var att återspegla Saar Rieslingens typiska karaktär och att försegla vår vinsmak under kork".  2021 imponerar med sin näsa.  Lime, vit aprikos, söta päron, stennfrukt, parat med vita blommor och sten flyter mot dig. Syrligt i munnen och det finns det en krispig citrusstruktur som sätter dig på alerten.  Minst 40 år gamla vinstockar, handplockade druvor och spontanjäst, skapar grunden för ett vin vilket uppmuntrar till att dricka och njuta. Ett mycket seriöst vin, så låt inte Riesling Tandem cykla förbi dig!


Krettnacher Euchariusberg Kabinett

Från stockar planterade 1964 i sydläge i bästa läge. Kryddig, och lite dofter från den spontana jäsningen blåser snabbt över för att lämna kvar en doft av vita syrliga frukter, lime, örter med undertoner av mineral och flinta. Sötman finns rejält inbäddad av fina syror som leker länge i munnen. Långt, fint och läskande avslut.Niedermenniger Sonnenberg Spätlese Alte Reben

Niedermenniger Sonnenberg Spätlese Alte Reben är en riktig skatt. En del av dessa vinstockar är riktigt gamla. Detta vin är skapat av de allra äldsta vinstockarna och de går tillbaka till 1923! Dessa vinstockar, som växer på rött skiffer, ger inte så stor skörd, men de druvorna som väl plockas här kännetecknas av en unik komplexitet och aromatiskt djup. Druvorna värms upp här speciellt tidigt på morgonen, varigenom skiffer lagrar värmen och släpper ut det jämnt under de kalla kvällstimmarna. Vinet verkar redan vara enormt tillgängligt, även om denna ungdomliga charm inte tar bort det faktum att denna spätlese lätt kan mogna i 20, om inte 25 år. 

Det skall tilläggas att det här är en "Drickande Spätlese" som Stefan Müller uttrycker det. Upplevelsen drar mot en kabinett med otroligt fina syror. Det är inte direkt något "sött" vin.