Prandi

PSX_20221222_120456
PSX_20221222_120952
PSX_20221222_120611
PSX_20221222_120905

Låt oss stolt presentera Cristina Marello Prandi, kom ihåg hennes namn, Cristina Marello Prandi.

Född ur en kärna utav den noblaste druvan, Nebbiolo.

Med en historia som går tillbaka till 1864, då hennes gamla gammalfarfar Teobaldo Prandi startade vineriet i Piazza Cabutto i hjärtat utav Barolo.

Det här har alltid varit ett familjeföretag säger Cristina och det skapade arbete för hela tjocka släkten, mostrar, fastrar och kusiner hjälptes åt,
och alla såg till att det fanns både bröd och vin på matbordet.

Att det är starka personligheter i familjen råder det ingen tvekan om, hennes farfar Massimo som tog över efter hans far Giuseppe, son till Teobaldo, var både vinmakare, konnässör, affärsman och reste ensam runt i Europa och sålde sina viner.

Massimo och hans fru Marines var fundamentala för vineriet och jobbade enligt traditionsenliga metoder, vilket innebär, endast cement för maceration och jäsning, och lagring i stora 50hl fat, och de har aldrig följt några som helst trender, vilket innebar NEVER barrique som Cristina själv utrycker det, och aldrig kort maceration, eller kemiska tillsatser i vinerna eller jorden. Cristina för traditionen vidare.

Det är en speciell känsla när man provar en ny producents första årgång för första gången och får en förnimmelse utav något extraordinärt

Cristina är en otroligt färgstark och självgående ung kvinna som inte kompromissar en tum på kvalitet, hon är utbildad agronom och jobbar inom Slow Food - Slow Wine, och har även jobbat för Brovia i Castiglione Falletto.

Cristina är otroligt målmedveten och vi spår en väldigt lysande framtid för denna fenomenala vinmakare.
Vilket vi också märker när vi dricker hennes vin, otrolig balans, djup och längd med övermycket själ.

Finns det en perfekt Langhe Nebbiolo? Ja det finns det, hon heter Prandi.

Rankorna är mellan 40-60 år gamla i La Morra, på en höjd utav 300 m.ö.h., med en sydvästlig exponering, uppbindningen är klassisk Guyot, och jordmånen är märgel, sand, grus och lera.

Vinet

Prandi Langhe Nebbiolo 2019


Oväntat stor komplexitet för ett så ungt vin. Vinet serverades blint för många erfarna vindrickare för första gången och vi alla började gissa på de bästa, mest erfarana producenterna. Ett vin som måste provas. Vi garanterar att ni inte kommer att bli besvikna.