Elodie Jaume

Elodie Jaume startade sin domän 2017 efter ett utköp av sin familjegendom. Hon är den femte generationens vinodlare men är den första kvinnan i släkten som ensam ägare.
Vinerna odlades redan i ekologisk regi och Elodie var snabb med att omedelbart starta med biodynamisk odling, utav respekt och passion för hennes terroir.

"Att arbeta så naturligt som möjligt och söka fräschör i vinerna är min besatthet", säger hon med glöd i ögonen.
Vinrankorna i appellationen Châteauneuf du Pape, ligger i norra delen av appellationen på nordsluttningar med en jordmån av sand och lera.
"Jag kunde inte drömt om att ha ett bättre läge", säger Elodie!
Côtes du Rhône vinerna ligger väldigt nära gården på röd lerjord.

Côtes du Rhône A EN PERDRE LE SOUFRE vilket betyder att ta bort svavlet, är en blandning av 70% Grenache och 30% Carignan vinstockarna är runt femtio år gamla, och det är ett vin med minimal påverkan, inget tillsatt svavel, ingen jäst, och ingen filtrering.
Klassisk vinifiering med 8 dagars maceration och 6 månaders lagring i betongkar.

Châteauneuf-du-Pape CABRIÈRE är en 100 % Grenache som görs i en väldigt begränsad upplaga från äldre stockar med en snittålder på 60 år.
Den sandiga jorden bearbetas med häst för att undvika jordpackning.
Ingen tillsatt jäst eller filtrering, en liten nypa svavel innan buteljering.
Vinet lagras sedan i 18 månader i äggformade betongkar.

2-7
2-6
2-8
2-3
2-5