Jean-Claude Buecher har arbetat med vin sedan 50 - talet. 2005 anslöt sig sonen Franck. Han utvecklade vinmakningen ytterligare ett steg och drev den i en mer ekologisk och biodynamisk inriktning. De har arbetat organiskt sedan 2006 (certifierade från 2019) och blev biodynamiskt certifierade i år.
De viner vi valt att köpa in har legat 35, respektive 50 månader på jästfällningen, vilket ger en spännande komplexitet som bjuder på brödighet, fyllig frukt och djup.
Den genomsnittliga åldern på rankorna är 40 år. Buecher är de enda i Alsace som helt uteslutande gör mousserande viner. De står för ren, puristisk stil där druvan och terroir får tala utan inflytande av ek och dosage, vilket tilltalar oss extra mycket. Alkoholen håller sig runt 12%. Det här en cremant utöver det vanliga. Familjen Buecher har gått sin egen väg och tagit Cremant till en ny nivå och ligger i en egen division där de lätt golvar många bra champagneproducenter. Vi är mycket stolta över att ha få importera dem till Sverige!