Mario & Teresina Sandri jobbade som jordbrukare och sålde druvor till andra producenter under efterkrigstiden. De behöll en liten del utav dem bästa druvorna för att tillverka vin utav yppersta kvalitet för egen konsumtion.
1959 fick de en dotter som dom döpte till Rosanna (får en genast att tänka på Toto).
Bra låt men framför allt en otroligt klok och driven dotter. Hon sög åt sig all kunskap hon fick från sina föräldrar om konsten att kultivera vingårdar, med att arbeta hållbart, och med en stor respekt för naturen. Endast 19 år, nygift och två barn på väg, satte hon genast sin make Franco i arbete.
Tillsammans med sina föräldrar kämpade de på för att bevara vingårdarna och sin enda inkomst.
De fick göra stora uppoffringar och satsade alla sina besparingar i vingården som de fick ärva från Rosannas far Mario när han gick bort.
De äger nu totalt 4ha mellan San Rocce Seno d'Elvio och Treiso.
Rosanna fick två söner. Det är de som numera driver vingårdarna och döpte företaget efter deras moder, Rosanna Sandri.
En dröm som gick i uppfyllelse, där modern får ge vidare facklan hon fått från sina föräldrar till hennes barn, så att tradition får leva vidare... Klassiskt drömmigt och traditionsenligt.
I de vackra vingårdarna råder biodiversitet, och inga tillsatta kemikalier, och endast naturlig jäst.
Hållbart och i enlighet med naturen är väldigt viktigt för vår familj säger Roberto när vi träffar honom.
Deras totala produktion är på 10.000 flaskor om året, Dolcetto, Barbera, Arneis, Langhe Nebbiolo och Barbaresco.
En liten nypa svavel är tillsatt för att stabilisera vinerna. Vi kan erbjuda små kvantiteter till restaurang och privatpersoner.
Barbaresco Damasco 2019 - 100% Nebbiolo
Exponering - Syd, Syd Öst
Jordmån - Blå Märgel, Sandsten, Sand.
Höjd - 450 m.ö.h.
Langhe Arneis - 100% Arneis
Exponering - Öst, Syd Öst
Jordmån - Lerjordar, Kalksten, Sandsten
Höjd - 250 m.ö.h.
Mario & Teresina Sandri jobbade som jordbrukare och sålde druvor till andra producenter under efterkrigstiden. De behöll en liten del utav dem bästa druvorna för att tillverka vin utav yppersta kvalitet för egen konsumtion.
1959 fick de en dotter som dom döpte till Rosanna (får en genast att tänka på Toto).
Bra låt men framför allt en otroligt klok och driven dotter. Hon sög åt sig all kunskap hon fick från sina föräldrar om konsten att kultivera vingårdar, med att arbeta hållbart, och med en stor respekt för naturen. Endast 19 år, nygift och två barn på väg, satte hon genast sin make Franco i arbete.
Tillsammans med sina föräldrar kämpade de på för att bevara vingårdarna och sin enda inkomst.
De fick göra stora uppoffringar och satsade alla sina besparingar i vingården som de fick ärva från Rosannas far Mario när han gick bort.
De äger nu totalt 4ha mellan San Rocce Seno d'Elvio och Treiso.
Rosanna fick två söner. Det är de som numera driver vingårdarna och döpte företaget efter deras moder, Rosanna Sandri.
En dröm som gick i uppfyllelse, där modern får ge vidare facklan hon fått från sina föräldrar till hennes barn, så att tradition får leva vidare... Klassiskt drömmigt och traditionsenligt.
I de vackra vingårdarna råder biodiversitet, och inga tillsatta kemikalier, och endast naturlig jäst.
Hållbart och i enlighet med naturen är väldigt viktigt för vår familj säger Roberto när vi träffar honom.
Deras totala produktion är på 10.000 flaskor om året, Dolcetto, Barbera, Arneis, Langhe Nebbiolo och Barbaresco.
En liten nypa svavel är tillsatt för att stabilisera vinerna. Vi kan erbjuda små kvantiteter till restaurang och privatpersoner.
Barbaresco Damasco 2019 - 100% Nebbiolo
Exponering - Syd, Syd Öst
Jordmån - Blå Märgel, Sandsten, Sand.
Höjd - 450 m.ö.h.
Langhe Arneis - 100% Arneis
Exponering - Öst, Syd Öst
Jordmån - Lerjordar, Kalksten, Sandsten
Höjd - 250 m.ö.h.
Barbaresco Damasco 2019
Ljusröd frukt, hallon, röda rosor, nötter, söt lakrits. Otroligt rent, elegant med avskalad vinmakning. Vi har följt vinet under flera dagar och det levererar i alla sina skepnader. Det kan drickas nu i sin ungdom men kan med fördel sparas länge.
Stella Dorata 2021
Frukten drar åt det vita hållet med en hel del citrusfrukter, men man kan också hitta en djupare mer mogen frukt som finns där under ytan. Den finaste och renaste syran vi stött på i en Arneis ger dig ett lång krispigt avslut.