Dislivelli

Graciöst, rent och en otroligt elegant alpnebbiolo när den är som allra vackrast.
Detta är inget vanligt vin, detta är ett amforavin med ursprung. @dislivellidivaltellina
Sval och lekfull Nebbiolo med små avrundade sandiga tanniner utan några som helst tillsatser, inte ens en nypa svavel.
Vi har inget emot litta svavel vid buteljering, ser nästan helst att vinerna har det för bättre stabilitet.
Fast när ett vin är såhär välgjort och stabilt utan svavel, då höjer man på ögonbrynen och blir glatt överraskad. 😊
Ingen mus så långt osten ser.
Hela druvor tillsammans med ca. 10% utav de mogna stjälkarna får jäsa tillsammans i den första fasen tills den naturliga jästen inmundigat allt socker och producerat det vi kallar alkohol
(semi-carbonic fermentation) finns det ett ord på svenska?
Halvkolsyrejäsning? 😅
Sedan följer 71-100 dagars maceration med skalen innan en lätt och mjuk press, (därav den ljusröda färgen) där druvrester skiljs från musten.
Sedan får vinet chilla och hänga på spa i ca. 6 månader innan buteljering som sker utan filtrering.
Ca. 33 flaskor per amfora eller mer går till gudarna och alla dead homiez på grund av all jästfällningen.
Det ni, det är mycket för en producent där den totala produktionen uppgår till 2000 buteljer.
Jordmån: lera, järn, sand och källsten/skikt.
M.ö.h. 400-450m
Ålder: 30-80åriga vinstockar
Jordbruk: Hållbart och cirkulärt
Tillsatser: 0
Typ av vin: Meditativt, elegant & dansant (tänk balett)
Viktklass: Fjärilsvikt 🦋
Finns för privatimport och restaurang.
OBS! Endast 150 buteljer.

Dislivelli

Graciöst, rent och en otroligt elegant alpnebbiolo när den är som allra vackrast.
Detta är inget vanligt vin, detta är ett amforavin med ursprung.@dislivellidivaltellina
Sval och lekfull Nebbiolo med små avrundade sandiga tanniner utan några som helst tillsatser, inte ens en nypa svavel.
Vi har inget emot litta svavel vid buteljering, ser nästan helst att vinerna har det för bättre stabilitet.
Fast när ett vin är såhär välgjort och stabilt utan svavel, då höjer man på ögonbrynen och blir glatt överraskad. 😊
Ingen mus så långt osten ser.
Hela druvor tillsammans med ca. 10% utav de mogna stjälkarna får jäsa tillsammans i den första fasen tills den naturliga jästen inmundigat allt socker och producerat det vi kallar alkohol
(semi-carbonic fermentation) finns det ett ord på svenska?
Halvkolsyrejäsning? 😅
Sedan följer 71 dagars maceration med skalen innan en lätt och mjuk press, (därav den ljusröda färgen) där druvrester skiljs från musten.
Sedan får vinet chilla och hänga på spa i ca. 6 månader innan buteljering som sker utan filtrering.
Ca. 33 flaskor per amfora eller mer går till gudarna och alla dead homiez på grund av all jästfällningen.
Det ni, det är mycket för en producent där den totala produktionen uppgår till 2000 buteljer.
Jordmån: lera, järn, sand och källsten/skikt.
M.ö.h. 400-450m
Ålder: 30-80åriga vinstockar
Jordbruk: Hållbart och cirkulärt
Tillsatser: 0
Typ av vin: Meditativt, elegant & dansant (tänk balett)
Viktklass: Fjärilsvikt 🦋
Finns för privatimport och restaurang.
OBS! Endast 150 buteljer.

IMG_0465
IMG_1291
IMG_1303
IMG_2683
IMG_3230

Vin

Rosso di Valtellina 2020

Graciöst, rent och en otroligt elegant alpnebbiolo när den är som allra vackrast. 

Rödfruktig med lätta sandiga tanniner med en viss rökighet.

Rosso di Valtellina 2021

Frukten är lite tyngre och något sötare än 2020.  Men fortfarande så lätt och elegant. Macerationstiden är här hela 100 dagar!